911.25-29-PV.A1295.04

Algemene Verkeersdienst, Rijkspolitie, Porsche 911 targa, 25-29-PV, Alex 1295, Alex ’71, VW Transporter T2, Aad Bel.

Foto uit een kleine serie die gemaakt is tijdens Alex ’71, een grote conferentie die AVD-commandant Kees Vogel in 1971 belegde. Er was zowel een vakinhoudelijk conferentiegedeelte voor politiemensen uit vele landen als een publieksgebeuren wat onverwacht veel belangstelling trok. Vogel liet een compleet stuk autosnelweg nabouwen met daarnaast een grote publiekstribune. Op dit gedeelte liet hij het in grote getalen aanwezige publiek daadwerkelijke aanrijdingen zien. Alsmede natuurlijk de wijze waarop zijn AVD alsmede instanties als de ANWB wegenwacht ermee om gingen.
Op de foto waar u nu naar kijkt ziet u dat de AVD-ers de verlengstang op het zwaailicht hebben gezet. Zodat het achteropkomend verkeer eerder gewaarschuwd wordt. AVD-er Aad Bel waarschuwt dat verkeer met de karakteristieke armgebaren voor gevaar.
In de achtergrond is nog een VW Transporter T2-bus te zien. Deze bussen waren de voorlopers van de later aangeschafte Hanomags. De VW-bussen, maar zeker ook de Hanomags, waren beslist niet toegerust op de hen toebedachte taak van ongevalsafhandeling en voertuigberging. Enkele jaren na Alex ’71 zouden de Range Rovers ten tonele verschijnen. Als u op onze AVD-databank de zoekmachine in gaat onder de term “VW Transporter T2” dan treft u foto’s aan van deze bussen, in hun AVD-trim.