911 targa. 32-NL-71. Alex 1232. 02

Deze foto;
Een bijeenkomst van een Surveillance-Eenheid (SE) van de AVD. Het is nog de tijd dat de saamhorigheid binnen een werkgever wat verder ging dan tegenwoordig. Ook binnen deze SE’s trokken collega’s vaak ook privé met elkaar op. Wat overigens niet alleen verklaard kan worden uit de tijdgeest. Maar ook vanuit het vak. Sociale kringen binnen de politie zijn vaak toch semi-afgesloten netwerkjes. Hoe het ook zij, hier zien we een aantal verkeerssurveillanten en hun partners.
Het verhaal erachter wordt verteld door toenmalige SE-collega’s Meine Pot en Jaap van Barneveld: “We zaten destijds in SE 4 onder leiding van Renger van der Biezen (“Er-van-de-B” voor AVD-intimi) en Jacques van Bennekom. In het kader van de groepsbinding hadden we op een zaterdag een soort van teammiddag. Tijdens die middag zijn deze foto’s ook gemaakt. Het complete dagprogramma zag er als volgt uit: in de morgen waren we met onze vaste dienstmaatjes op surveillance. Dit tijdens onze tweede dag binnen het toenmalige tweedaags dienstsysteem. Ergens tussen 14:00 uur en 15:00 uur liepen we binnen in Driebergen. Dat was iets eerder dan normaal maar de collega’s van SE1, die na ons in dienst kwamen, gingen dan op collegiale gronden wat eerder de weg op. Zodoende konden wij allen met onze partners een rit met de Porsche maken. Een rit die eindigde bij Chinees Indisch restaurant Ong Ak in Driebergen, een destijds wel bekend rustadres voor AVD-ers.”
De heren AVD-verrkeerssurveillanten van links naar rechts: Jaap van Barneveld, Gerrit van den Brink (“kleine Gerrit”), Toon Brouwer en Anton van Doorn.

Dit specifieke voertuig;
Datum binnenkomst bij Pon: 11-09-1976. Datum afgifte deel 1 kentekenbewijs : Datum aflevering aan Politie Technische Dienst (PTD) : 01-11-1976.
Als opties had het voertuig een elektrische buitenspiegel rechts, mistachterlicht, achterruitenwisser, breedstralers geel, vijf versnellingsbak en tot slot stabilisatoren voor 20 mm, achter 18 mm.

Dit type voertuig (technische gegevens);
6-cilinder Porsche 911 targa van het zogenaamde F-model waarvan Porsche er tussen 1968 en 1974 in totaal 81.032 produceerde. Inhoud motorblok van deze 911 is 2.687 CC (“2.7 liter”) / vermogen 165 PK / topsnelheid van 215 kilometer per uur en een sprint van 0 – 100 kilometer per uur in 7.8 seconden. De dienst reed 66 Porsches met een 2.7 liter motorblok. Twee ervan waren voorzien van een zogenaamde Sportomatic, een semi-automatische versnellingsbak.

error: Content is protected !!