911 targa. 00-10-ZP. Alex 1242. 02

Deze foto;
Een tweetal AVD-verkeerssurveillanten, Bert Schreuders en Kees de Koning, nemen hun vrouwen mee aan boord van twee Porsches. Vreemd? Niet echt. Gastrijders waren die tijd een vrij gebruikelijk fenomeen. Vaak waren dit politici, leden van het Koninklijk Huis of diplomatieke relaties. Bedoeling van AVD-commandant Kees Vogel was dat deze mensen na een rondleiding op het AVD-hoofdkwartier ook vaak kort mee de baan op gingen.
Voor partners van AVD-verkeerssurveillanten die meegingen als gastrijder zat er een extra dimensie aan. Zij konden op die manier een goed beeld krijgen van dat wat de betreffende AVD-partner ervoer tijdens zijn surveillancewerk op ons autosnelwegennet. Dus een plaatje bij de veelvuldige verhalen waarmee de partners ongetwijfeld thuiskwamen.
Wanneer AVD-ers een gastrijder bij zich hadden, reden zij in feite solo. Zodoende was bij de Porsche met de gastrijder altijd op hetzelfde traject een ander voertuig van de groep Surveillance Autosnelwegen (SAS) in de buurt.
Achter het stuur van deze Porsche zit AVD-verkeerssurveillant Bert Schreuders, met naast zich zijn vrouw. De foto zelf is onderdeel van een serietje wat gemaakt is door Kees de Koning, die dus zijn vrouw Toos bij zich had.
Dat een rit met een gastrijder ook onverwachte wendingen kon krijgen ziet u als u in de zoekmachine de term “Bernadette Heiwegen” invoert.

Dit specifieke voertuig;
Als opties had het voertuig hoofdsteunen, stabilisatoren vóór 20 mm, achter 18 mm, achterruitenwisser, breedstralers en tot slot een vijf versnellingsbak.

Dit type voertuig (technische gegevens);
6-cilinder Porsche 911 targa van het zogenaamde F-model waarvan Porsche er tussen 1968 en 1974 in totaal 81.032 produceerde. Inhoud motorblok van deze 911 is 2.341 CC (“2.4 liter”) / vermogen 130 PK / topsnelheid 205 kilometer per uur / 0 – 100 kilometer in 10 seconden. De AVD kocht dit type Porsche in met als extra voorziening een vijf versnellingsbak. De dienst reed 52 Porsches met een 2.4 liter motorblok.

error: Content is protected !!