Deze foto;
In Driebergen, vóór gebouw A, gaat Jacques van Bennekom (bestuurderszijde) op de foto met Jo Lamper.
Leuk detail; In de jaren ’70 van de vorige eeuw kwamen veiligheidsprocedures bij staandehoudingen wat meer in de belangstelling te staan. Onder meer de dreiging van de Rote Armee Fraktion droeg daaraan bij. Het zogenaamde “stoppen in spiegelschrift” werd landelijk geïntroduceerd. Tegenwoordig zeer gebruikelijk. Binnen de AVD waren de Range Rovers van de groep basis-surveillance (GBS) de eerste voertuigen die dit systeem standaard opgebouwd kregen. Ook bij de Porsches werd het geprobeerd middels zo’n vaste opbouw. Een opbouw die slechts zeer kort stand hield. Het weggedrag van de Porsches werd er grondig door verziekt en bij deze voertuigen werden ze direct weer verwijderd.
Op de kofferklep van deze Alex zijn nog de drie bevestigingsplekken te zien………
Hier vindt u een foto van één van de andere Porsches met deze tijdelijke opbouw. Zie: Link.
En hier de oplossing die de standaard werd vanaf deze mislukte proef: een stoptransparant wat aan bijrijderszijde in twee beugels werd opgehangen.
Dit specifieke voertuig;
Datum binnenkomst bij Pon: 03-07-1978. Datum afgifte deel 1 kentekenbewijs : 22-08-1978. Datum aflevering aan Politie Technische Dienst (PTD) : 13-01-1979.
Als opties had het voertuig een elektrische buitenspiegel rechts, een achterruitenwisser, breedstralers geel en een mistachterlicht.
Dit type voertuig (technische gegevens);
6-cilinder Porsche 911 targa van het zogenaamde G-model waarvan Porsche er tussen 1974 en 1989 in totaal 193.605 produceerde. Inhoud motorblok van deze 911 is 2.993 CC (“3.0 liter”) / vermogen 180 PK / topsnelheid 225 kilometer per uur / 0 – 100 kilometer in 7 seconden. De dienst reed 72 Porsches met een 3.0 liter motorblok.