911 targa. GB-98-YS. Alex1293. 16

Deze foto;
De AVD werkte met surveillance-eenheden (SE’s) met ieder een eigen commandant en plaatsvervangend commandant. De Opperwachtmeester Kees de Koning was zo’n SE-commandant.
In die tijd bezochten Britse marineschepen met enige regelmaat de stad Amsterdam. Zij legden aan aan de oostelijke handelskade. Met regelmaat werden aan boord van die schepen diners georganiseerd voor gasten van allerhande pluimage zoals diplomaten, stadsbestuurders, Kamer van Koophandel-medewerkers etc etc.
Op zeker moment meerde in Amsterdam het Britse vliegdekschip HMS Invincible aan. Met aan boord de later fors in opspraak geraakte prins Andrew. Dat speelde toen echter nog niet. De Nederlandse autoriteiten wilden hem graag passend amusement voor de avond aanbieden. Maar wat?

Het is op diezelfde dag dat de Koning avonddienst heeft. En druk is met zijn administratie. Hij ziet dan een aantal AVD-stafleden binnen komen lopen met de prins en zijn gevolg. Ze vertelden hem wat de Koning aan het doen was en vroegen hem: ‘wil je de prins met een Porsche terugbrengen naar zijn schip in Amsterdam?’ En dus hebben we hem ingeladen’, aldus De Koning. ‘Hij had beveiliging bij zich. Met best een snelle auto, maar natuurlijk niet zo snel als een Porsche. Dus hebben we niet te hard gereden. Maar op een gegeven moment vroeg Andrew hoe we dat nou deden wanneer we een andere auto er op hoge snelheid tussenuit moesten pikken. Dus dat heb ik samen met mijn collega die in een andere Porsche meereed gedemonstreerd. Geen probleem…“ Deze foto komt uit een kleine serie die geschoten is vlak nadat het hele gezelschap weer terug was bij de HMS invincible.

Dit specifieke voertuig;
Datum binnenkomst bij Pon: 23-05-1980. Datum afgifte deel 1 kentekenbewijs : 10-06-1980. Datum aflevering aan Politie Technische Dienst (PTD) : 18-08-1980.
Deze Porsche werd geleverd voor een bedrag van fl. 46.742,91 (€. 21.211,01).
Als opties had het voertuig een elektrische buitenspiegel rechts, achterruitenwisser, breedstralers en mistachterlicht.

Dit type voertuig (technische gegevens);
6-cilinder Porsche 911 targa van het zogenaamde G-model waarvan Porsche er tussen 1974 en 1989 in totaal 193.605 produceerde. Inhoud motorblok van deze 911 is 2.993 CC (“3.0 liter”) / vermogen 180 PK / topsnelheid 225 kilometer per uur / 0 – 100 kilometer in 7 seconden. De dienst reed 72 Porsches met een 3.0 liter motorblok.

error: Content is protected !!