BMW 323i. KK-92-ZV. Alex 1242. 01

Algemene Verkeersdienst, Rijkspolitie, BMW 323i, KK-92-ZV, Alex 1242, Porsche 911 targa, HJ-38-VK, Alex 1205, Grathem, Jan Wadners, SE11, SE12, SE13,SE14, Hans Weijers, Henk Heurkens, Willem van de Griendt, Theo Volk, Ron Rispens, Hans Wijers, Jan-Willem Ooms.

Deze foto;
Voor het toenmalige AVD-steunpunt in Grathem poseren AVD-ers bij twee van hun voertuigen te weten een Porsche 911 targa met kenteken HJ-38-VK en roepnummer Alex 1205. En natuurlijk deze BMW 323i met kenteken KK-92-ZV en roepnummer Alex 1242.
Het steunpunt was een voormalige Marechausseekazerne die in de jaren ’70 door AVD-commandant Vogel werd overgenomen. Het was het eerste steunpunt in den lande. Vogel was fervent tegenstander van deze steunpunten. Maar gaf tijdens diverse gesprekken met hem in 2012 en 2013 aan dat ze hem door de strot gedrukt werden door de Rijkspolitietop. Insteek : “Wilt u uw leidende positie als politiedienst op de autosnelwegen behouden dan zult u veelal sneller ter plekke moeten kunnen zijn, sneller decentraal kunnen opschalen en minder reistijden hebben voor uw personeelsleden.” Met het verdwijnen van de autosnelwegpolitie naar een ander steunpunt in Limburg kwam steunpunt Grathem in particuliere handen.
De mannen op deze afbeelding zijn van de zogenaamde Driebergenploeg. Deze surveillance-eenheid (SE) had nummer 12. SE14 was een combiploeg, bemenst door surveillanten uit Driebergen en lokaal wonende AVD-ers. Verder waren er in Grathem nog de SE’s11 en SE13. De surveillanten van deze SE’s woonden allen in Limburg of Brabant of waren daar in ieder geval gestationeerd.
Wie zien we op deze foto? Op de kofferklep van de Porsche zit Jan Wadners, commandant van SE12. Staand van links naar rechts zien we Ron Rispens, Hans Wijers, Henk Heurkens en rechts van het AVD-bord Willem van de Griendt, Jan Willem Ooms en Theo Volk.

error: Content is protected !!