BMW 323i. KK-96-ZV. Alex 1246. 02

Algemene Verkeersdienst, Rijkspolitie, Groep Surveillance Autosnelwegen (SAS), Alex 46, KK-96-ZV, steunpunt Grathem.

Deze foto;
Standplaats van deze BMW was het steunpunt Grathem. En dat is ook precies waar deze foto genomen is. Achter dat betreffende steunpunt om precies te zijn.
Na het online zetten van deze foto kregen we de input dat opvallend genoeg op het achter spatbord van deze BMW het AVD-logo ontbreekt. Wat zou kunnen betekenen dat deze 323i schade gereden had. En na het herstel hiervan nog niet helemaal goed terug was in AVD-trim…..

Dit type voertuig;
Algemeen;

In 1984 kocht de commandant AVD, de Kolonel Vogel, 20 nieuwe BMW’s 323i aan. Dit alles in een tijd waarin aanbestedingen, proefnemingen etc niet aan de orde waren. De AVD-verkeerssurveillanten vreesden dat dit het finale einde van de Porsches ging betekenen. Overigens een terechte vrees, als men het verdere verloop van het wagenpark van de AVD beschouwt. De auto’s zaten in de kentekenserie KK- -ZV en kregen zodoende al snel de bijnaam “klotekar zonder vooruitzichten”. De presentatie van de voertuigen verliep niet geheel vlekkeloos. Mokkende manschappen lieten boe-geroep horen. Saillant detail hierbij : AVD-verkeerssurveillant van de Kuijt raakte aan de praat met iemand van de importeur. Die van de Kuijt vroeg waar nu precies de weerstand zat. Van de Kuijt nodigde hem hierop uit voor middagje als gastrijder aan boord van een Porsche 911 targa. Hetgeen erin eindigde dat…………………de 911 met pech kwam te staan en afgesleept moest worden. Hoe het ook zij, het lukte de mannen van de AVD om de 323i’s alle “om zeep te helpen”. Ondanks de tussentijdse aanpassingen die BMW doorvoerde. De weg richting andere voertuigen was toen met de komst van de Mercedes 190 overigens al ingezet.

Technische gegevens;
6-cilinder BMW. Inhoud motorblok van deze 323i’s was 2.315 CC (“2.3 liter”) / vermogen 150 PK / topsnelheid 204 kilometer per uur / 0 – 100 kilometer in 9 seconden.

error: Content is protected !!