20 april 1977.Aftrap VVN-actie Mens erger je niet

Deze foto:
We schrijven woensdag 20 april 1977. Veilig Verkeer Nederland (VVN) trapt de verkeerscampagne “Mens erger je niet” af. Hoofdrolspelers hierin zijn een muis en een olifant. De muis symboliseerde de auto’s en de olifant de vrachtauto’s in het verkeer. AVD-publiciteitsman Theo Leenders had bedacht dat het een leuk idee zou zijn een olifant te charteren en op het AVD-terrein de campagne af te trappen.
Zo gezegd zo gedaan. Vele politieonderdelen gaven acte de présence, zoals te zien op deze foto. De olifant van circus Mikkenie werd door diens dompteur opgesteld en het idee was dat het beest op zijn achterste onderdanen zou gaan staan met een wachtmeester van de AVD ervoor. Willem Verbeek was de vrijwilliger van dienst.
En toen ging het bijna verkeerd. Door wat voor oorzaak dan ook liet de olifant zich onverwacht zakken en het had weinig gescheeld of Verbeek werd geplet. Het incident liep gelukkig goed af. Een schouderblessure en wat afgerukte uniformknopen waren de schade.
Saillant detail: thuis komend vroeg de vrouw van Verbeek aan hem hoe zijn dag was. “O, wel goed, bijna geplet door een olifant maar het liep gelukkig goed af.” Ongeloof en wat schamper gelach was zijn deel. Tot de volgende dag de Telegraaf in de bus lag en zijn vrouw haar ogen niet kon geloven.
(Op deze foto zien we overigens iemand anders die zijn lichaam uitleent voor een foto)
U vindt nog wat meer gegevens over dit gebeuren: Zie link.

error: Content is protected !!