Diversen. Neelie Smit-Kroes. 03

Deze foto :
Vrachtwagenchauffeur Hans Bakker uit Maastricht is door zijn werkgever onder valse voorwendselen naar de AVD in Driebergen gestuurd.
Rond de tijd dat Bakker dáár was, arriveerde de plaatsvervangend SE-commandant Koning met Smit-Kroes in een Porsche van de dienst (Alex 1260 / 77-XF-59). Ze namen plaats in de kantine (gebouw B) terwijl de chauffeur heengezonden werd. Tegelijkertijd spoedden de Koning en Smit-Kroes zich tegelijkertijd naar een opstelplaats van de Groep Technische Controles (GTC). Bakker werd met zijn vrachtwagencombinatie van de autosnelweg geplukt door motorrijders van de AVD. Zij begeleidden hem naar de controleplek. Waar Smit-Kroes hem tot zijn grote verrassing het certificaat “Ridder van de weg 1979” uitreikte. Als u op 77-XF-59 in onze zoekmachine kijkt dan komt u nog foto’s van de Koning en Smit-Kroes tegen………….
4 oktober 1979 was overigens dezelfde dag waarop ZKH Prins Bernhard een informeel bezoek aan de AVD brengt (voer in in de zoekmachine 25-XJ-08 en u vindt er een foto van).

error: Content is protected !!