356 cabrio. ER-40-48. Roepnummer onbekend. 03

Deze foto;
Commandant sectie bijzondere verkeerstaken (SBV) Kees Vogel was een man van om zich heen kijken, goed nadenken, ideeën verzinnen en deze ten uitvoer brengen. En vrijwel altijd zijn tijd vooruit. In 1967 besluit hij om langs de A12 tussen Oudenrijn en Woerden witte kisten neer te zetten waarmee slachtoffers van ongelukken zichzelf kunnen helpen. In de wit geschilderde metalen containers zitten dekens die Vogel bij het Rode Kruis lospraat en gesponsorde handlampen, fakkels om voor files te waarschuwen en een verbanddoos. Naast de kist staat een telefoon om de politie te waarschuwen.
Verkeerssurveillanten van de sectie bijzondere verkeerstaken (SBV) controleerden de inhoud van de Rode Kruis kisten die ze eerder hadden neergezet. Dat moet een ronduit demotiverende klus zijn geweest want als de kisten niet werden geplunderd, reden automobilisten ze aan gort.
Vogel nam NTS-journaalpresentatrice Eugènie Herlaar – ze was de eerste vrouw die het nieuws las – graag mee naar de A12 om ze te laten zien. Dit duo maakte in die tijd een speciaal verkeersprogramma dat wekelijks werd uitgezonden door de voorganger van de NOS. Geschokt stelde Herlaar vast dat een aantal kisten was geplunderd. “Natuurlijk wist ik dat die dekens werden gejat bij het leven”, heeft Vogel eens gezegd in een interview. “Maar ik heb haar toen gezegd dat ik geschokt was. Heel erg geschokt…”

Dit type voertuig (technische gegevens);
4-cilinder Porsche 356 cabrio. Porsche produceerde tussen 1948 en 1965 totaal 76.302 exemplaren in diverse uitvoeringen en motorvarianten. De sectie bijzondere verkeerstaken (SBV) en later de Algemene Verkeersdienst (AVD) reed met twee modellen: de 356b en 356c. Het B-model met een 1.582 CC (“1.6 liter”) motorblok leverde 60 PK en had een topsnelheid van 155 kilometer per uur.
Later reed de dienst ook de 356C met eenzelfde motorinhoud (1.582 CC / “1.6 liter”). Deze had een vermogen van 95 PK en een topsnelheid van 175 kilometer per uur. Het C-model sprintte in 11.9 seconden van 0-100 kilometer per uur. In 1967 liet AVD-commandant Kees Vogel deze Porsches voorzien van oranje bestickering. De dienst reed 42 Porsches van het type 356 cabrio.

error: Content is protected !!