Mercedes 250 verlengd. ND-29-RS. Alex 1121. 03

Deze foto;
Een deel van de Groep Motorsurveillance bijeen op staatsieportret. Staand van links naar rechts zien we Derk Duit (alias “vette zooi”; motorsurveillant op de Alex 1617), Martin Woldinga (monteur), Guido van Rooijen (alias “kale Arie”, motorsurveillant op de Alex 1612), staand op de dorpel van de Mercedes aan bijrijderszijde Ad de Kraker (hier nog in de rang van Opperwachtmeester, leidinggevende), aan de bestuurderszijde Jur van de Brink (hier nog in de rang van wachtmeester 1e klas en chauffeur van het AVD-commandovoertuig), daarvoor staand René de Gelder, rechts van de BMW motorfiets Jan Pap (motorsurveillant op de Alex 1615), Met de Rijkspolitiepet op Huub van de Sande (alias “Holle bolle Gijs”, motorsurveillant op de Alex 1657 en geheel rechts Bert Schreuders (alias “Brombeer”).
Zittend van links naar rechts Chris Verhaaf (alias “hap zand”, motorsurveillant op de Alex 1618),
Frits Sijbenga (alias “Frits van de wereld”, motorsurveillant op de Alex 1619), Evert Verhoeven (motorsurveillant op de Alex 1652), Aart van den Brink (motorsurveillant op de Alex 1653), Gerrit Knijff (later commandant surveillance-eenheid ofwel SE), Hans Wijers (alias “opa”, motorsurveillant op de Alex 1615) en geheel rechts Piet Huijzer (commandant surveillance eenheid, alias “Droef”, motorsurveillant op de Alex 1611).

Dit specifieke voertuig;
Inzet voor de Groep Motorsurveillance (G.M.S.), de latere motorondersteuning (M.O.).
Aanvangsdatum inzet voor de dienst was 06-07-1985.
Voertuignummer politie technische dienst : 11.2190.
Deze Mercedes was het AVD-commandovoertuig voor de aansturing van en het mobilofooncontact met de motorrijders van de dienst. Deze Mercedes had een verlengde carrosserie en was voorzien van 7 mobilofoons. Vanwege de vele antennes voor deze verbindingsmiddelen werd het voertuig intern het stekelvarken genoemd. Aan de voorzijde waren twee blauwe knipperlichten aangebracht voor het eventueel rijden met optische en geluidssignalen. Bij de ingebruikname waren nog geen Rijkspolitiesterren op de deuren aangebracht.

Dit type voertuig (technische gegevens);
4-cilinder benzinemotor met een inhoud van 2.523 cc. Motorvermogen 140 PK. Topsnelheid 185 kilometer / uur.

error: Content is protected !!