DKW (ULM). Kentekens en roepnummers onbekend. 02

DKW, ULM

Deze foto;
Een groep wachtmeesters van de landgroepen krijgt op het terrein van de sectie bijzondere verkeerstaken (SBV) mondeling instructie voor hun rijlessen op de Ultra Lichte Motorvoertuigen (ULM’s) van de dienst.

Dit type voertuig en anekdotische info;
De ULM was net geen brommer meer maar met zijn ± 70 CC een motorfiets met krap aan een top van 80 kilometer per uur. Ze waren uiterst impopulair bij de berijders.
Een oud AVD-er vertelde ons erover dat hij verplicht op deze tweewielers op surveillance moest. “In het kleine dorp waar ik op de landgroep mijn carrière begon moest je dan op die ULM een paar maal per uur langs het bureau rijden. Brandde de rode lamp dan liep je binnen. Want dan was er een melding. We hadden echter ook een motor met zijspan staan. Die had veel meer aantrekkingskracht. Maar daar mochten we maar spaarzaam op rijden.
Wat we deden was met de ULM een stuk provincialeweg rijden. Vol gas. Gevolg was dat de bougie dan met enige regelmaat smolt. Waarna het ding naar de reparateur moest die we meegaven vooral geen haast met de reparatie te maken.”

error: Content is protected !!