Opel Vectra 2.0i 16V. ZR-25-DK. Roepnummer onbekend. 01

Deze foto;
De foto die u nu ziet is gemaakt op een parkeerplaats waar, gelet op het feit dat de surveillanten rechts bij de motoren gehoorbescherming dragen, door Transport- en Milieucontroles (TMC) een controle werd uitgevoerd op onder andere het uitlaatgeluid van motoren.
Rechts in beeld zien we een BMW motor van de Groep Motorsurveillance (GMS), twee Volkswagens Passat en een bureaucontainer van TMC.
De Passats vervingen de eerder Range Rovers. Maar deze Volkswagens waren met hun zwakke motorisering en LPG volslagen ongeschikt voor de inzet als rijdende werkplaatsen annex ongevalsafhandelingsvoertuigen uit de tijd van de Range Rovers. De linker Passat heeft kenteken YV-20-KY en roepnummer Alex 1443 en het voertuig werd door AVD-surveillanten ingezet. De rechter Passat met kenteken YV-19-KY en roepnummer Alex 1837 was specifiek in gebruik bij de TMC.
De schuin achterom kijkende man achter de Vectra overigens is Martin Appelhof.

Dit specifieke voertuig;
Deze onopvallende Opel Vectra werd op 06-06-1991 gekentekend en was uitgerust met een opklapbare fotocamera en digitale snelheidsapparatuur. Dat laatste was voor die tijd high-tech. Ten behoeve van de fotoapparatuur was er ook een flitslicht aan de voorzijde aangebracht in één van de mistlampen.
Uiteraard was de auto voorzien van een los blauw zwaailicht met magneetvoet en een twee-tonige hoorn. Op de hoedenplank was een opklapbaar stoptransparant bevestigd.
Bij tijd en wijle voorzag de AVD deze Opel van een Duits kenteken (AS-AH-823. Waarbij AS staat voor de in oost-Beieren gelegen landeskreis Amberg-Sulzbach) waardoor de auto nog minder opviel voor het verkeer.

Dit type voertuig (technische gegevens);
Dit type auto werd geleverd van 1 augustus 1989 tot 1 september 1994 en kostte toen omgerekend €. 26.000. De Opel Vectra was voorzien van een 2 liter vier cilinder, 16 kleppen motor met 150 pk. De acceleratietijd van 0-100 bedroeg 8,5 seconden en de topsnelheid was 217 km/u. Daar er regelmatig zeer snel gereden werd met de Vectra lag de topsnelheid van deze auto in werkelijkheid rond de 220 km/u.

error: Content is protected !!