VW Golf GTI. JZ-57-LR. Roepnummer onbekend. 02

Deze foto;
We krijgen van niet AVD-ers wel eens mailtjes binnen over AVD-voertuigen die op snelheid gekiekt zijn. We krijgen dat beeldmateriaal vaak in de volle omvang, dus met alle flitsgegevens erbij. Zo ook in dit geval. En ons leek het wel eens leuk om de bruto foto ook te plaatsen. Met al het commentaar erbij. Schijnbaar hebben de surveillanten in hun Golf het ook nog “aan de stok gehad” met de één of andere Mercedes.

Achtergronden onopvallende surveillance bij de AVD;
Sinds 1962 kenden de sectie bijzondere verkeerstaken (SBV) en de latere AVD de Traffipax Surveillancegroep (TSG) die later over ging in de groep onopvallende surveillance (GOS). In 1982 werd de GOS opgeheven. Vanaf dat moment werden de onopvallende surveillancevoertuigen verdeeld over de surveillance-eenheden (SE’s), zowel in Driebergen als op de steunpunten in Assen, Badhoevedorp (het latere Ouder Amstel), Breda, Grathem (het latere Maasbracht) en Arnhem (het latere Wolfheze).

Dit specifieke voertuig;
Datum afgifte deel 1 kentekenbewijs : 22-07-1983.

Dit type voertuig (technische gegevens);
De Volkswagen Golf type was in productie van 1974 tot en met 1983. De laatste drie jaar werden de organieke kleine achterlichtunits vervangen door een bredere variant. Deze GTI van de AVD is dus in de laatste productiemaanden van het eerste type van de band gerold. Onder de motorklep lag een viercilinder benzinemotor met 1.588 CC (“1.600”) met 109 PK. De topsnelheid lag op 182 kilometer per uur en de sprint van nu tot honderd nam 9.1 seconden in beslag.

error: Content is protected !!