VW Passat 2.0-16V CL Variant. YT-02-DV. Alex 1421. 01

Deze foto;
Martin Woldinga was werkplaatsmonteur bij de AVD. Hij fotografeerde deze Volkswagen Passat bij zijn werkplaats. Een fotoserie van vier met hoge kwaliteit. En hoewel de Passats uiterst impopulair en ontoereikend (zie onderstaand) waren horen ze wel bij het mobiele cultureel erfgoed van de AVD. Een goede reden om tot plaatsing over te gaan.
Zie ook: Link

Dit specifieke voertuig;
Inzet voor steunpunt noordwest (Badhoevedorp).
Voertuignummer politie technische dienst : 45.9007.
Datum afgifte deel I : 30-10-1990.

Dit type voertuig (technische gegevens);
De Volkswagen Passats 2.0 16V CL variant van de AVD hadden een voorwiel aangedreven viercilinder motor met een inhoud van 1.984 CC. En een motorvermogen van 136 PK ofwel 180nM. Aantal versnellingen : 5. De topsnelheid op benzine lag op 205 kilometer per uur. Maar doordat de AVD koos voor LPG lag die snelheid een goede 15% lager ofwel rond de 175 kilometer per uur.
Dit type Volkswagen moest binnen de AVD de Range Rover vervangen. Maar kon in geen enkel opzicht die rol vervullen van rijdende controlewerkplaats zwaar vervoer annex ongevalsvoertuig. Veel te licht gemotoriseerd en vol gestouwd met alle technische apparatuur uit de Range Rovers waren de Passats van de AVD zéér impopulair en op geen enkele wijze toegerust voor hun basistaken.

error: Content is protected !!