Reactie Gertjan Kleinschmidt:
Beetje late reactie maar ik was onderweg. Nog heel erg bedankt voor de fantastische reunie. Was helemaal super.
Groeten en dank aan alle organisatoren.


Reactie Chris de Bruin:
Beste Lex en collega-organisatoren van de reünie,
Nogmaals hartelijk dank voor een heel gezellige middag, die tot in de puntjes perfect was voorbereid. Chapeau!
Er heeft zich een leven van bijna 35 jaar voltrokken tussen het moment waarop ik de dienst verliet en het bedrijfsleven in ging, en de meesten heb ik in die tussentijd niet meer gezien. En dan ineens kom je al die bekende namen weer tegen. Het jonge en krachtige van destijds heeft bij de meesten plaatsgemaakt voor de pensioenfase, bij sommigen al vele jaren geleden. Het was maar goed dat we naambordjes op hadden, want ik zou menigeen niet meer herkend hebben. Een heel aparte gewaarwording.
En ook dank voor het fraaie boekwerk dat we bij vertrek meekregen. Dat is niet een presentje (zoals werd aangekondigd), maar een project apart geweest. Zo’n boek maak je niet even zomaar.
Erg leuk dat jullie je zo inzetten. Wellicht tot een volgende keer!


Reactie Wijnie Swaen:
Ik ben vanaf vrijdagavond nog steeds aan het evalueren met mezelf, zoveel oude bekenden gezien en gesproken, het enthousiasme bij herkenning, kortom voor mij één grote happening, mijn dank is groot, en natuurlijk grote complimenten voor het hele projectteam, de toegevoegde gastvrouwen, de sitebouwer en Kale Arie van de 1612.
Veel succes met alles.


Reactie Jitse Bergsma:
Zeer geacht organisatieteam,
Ja, maar eens even heel netjes beginnen, want dat hebben jullie allemaal dik verdiend.
Het was voor mij een geweldige dag. Zo veel (oud)collegae weer eens te zien en spreken. Ik kijk nu al uit naar de volgende reünie.
Top gedaan dus.
Met vriendelijke en collegiale groet,
Jitse J. Bergsma (SE 24, 0959).


Reactie Mart van Steijn:
Ook ik heb de reünie als fantastisch ervaren.  Heel leuk om oude knakkers weer te spreken. Overigens nog lang niet iedereen gesproken. Dit behelst direct mijn wens om weer deel te mogen uitmaken van de volgende reünie.
Goed georganiseerd en dank aan alle organisatoren. Tot de volgende keer hopelijk.


Reactie Chris Arts:
Hallo allen.
Het was super om al die collegae weer te zien en spreken. Groot familiegevoel kwam boven. Organisatie was super.


Reactie Thijs Smedes:
De dag was fantastisch. Ik voelde me voor de poort, in de rij auto’s al thuis bij het zien van Jaap en Frans. Binnen was het overal waar ik keek bekenden. Het eten was prima en ik heb me bijzonder thuis gevoeld. Voor herhaling vatbaar.
Have a nice day.


Reactie Koos Eissens:
Beste mensen van het projectteam,
Hartelijk dank voor de geweldige reünie.  Het was super geregeld en heel fijn om zoveel oud collega’s te zien en te spreken. Alle lof voor het organiseren en ik hoop er een volgende keer zeker weer bij te zijn.


Reactie Kees de Koning:
Aan Lex Goumare. Jaap van Barneveld, Leen Burger,  Yvon Goumare, Claudia van Roest, Joop van Roest, Trees van Roest, Guido van Rooijen, Rob Snelleman en Frans Zuiderhoek Ik wil het hele team, ook namens Ger den Hartog heel erg bedanken, voor de geweldige dag die wij hebben beleefd, heel leuk om al die medewerkers uit het verleden  weer te ontmoeten.  Oude verhalen werden opgehaald, voor mij was het heel lang geleden, want ik ben er volgende maand al vijfentwintig jaar uit.
Het was een fantastische dag en ik hoop er in 2020 weer bij te zijn.


Reactie Aart Bel:
Beste organisatoren,
Hartelijk dank voor al de moeite die jullie hebben gedaan om de reünie te organiseren!
Het was top.


Reactie Joyce Bloemendal:
Hallo Lex en het projectteam
Het was een geweldige middag oud collega,s van Nico weer ontmoet en bij gepraat maar ook veel gelachen.
Leuk dat er weer een reunie wordt gehouden over 2 jaar.
Succes en tot over 2 jaar.


Reactie Marion Vogel:
Beste Lex en medeorganisatoren,
Bij deze bedank ik julie hartelijk voor de vrolijke en informatieve dag. Super geregeld en het tijdschrift ook nog extra, veel werk alles bij elkaar.
Zo leuk om mensen te spreken die je een tijd niet gezien hebt en die nog aan het werk zijn, echt gezellig!


Reactie Meine Pot:
Na een druk weekend dat begon met een superieure reünie is the third day after toch nog zoiets als van eh ….. die collega is dat gaan doen, die dat enz. Het was een prachtige happening en ik ben blij dat jij/jullie al een vervolg plannen. Ik ben namelijk nog niet uitgesproken met iedereen die er was. Want wist/weet jij dat Jaap Zwartepoorte die ik nog ken als wachtmeester in Zaltbommel (ik werkte inmiddels in Geldermalsen) en later terug zag op de AVD na een omzwerving via de verkeersgroep Middelburg de enige volle FTE politieman is op jouw trouweiland  Vlieland!!!  Hij was donderdagavond al met de boot naar de vaste wal gevaren!!


Reactie Dick Veenhoven:
Beste Lex en overige lezers,
Middels deze mail wil ik jou en je “kompanen” nogmaals hartelijk bedanken en complimenteren voor het organiseren van deze reunie AVD 2018 en alles wat daarbij komt kijken.
Het was een leuke bijeenkomst en vooral het wederom ontmoeten van collega, s uit  “mijn AVD tijd” (’83 – ’93), vooral uit Wolfheze en Grathem, deed mij goed.
Behoudens een ietwat mindere geluidsinstallatie in de zaal waren de plek, de entourage en verzorging (drankjes en eten)  compleet. Chapeau!!!
Als een van de initiatiefnemer en jaren lange organisator van “het klootschieten in Drenthe” weet ik wat het organiseren van dit soort bijeenkomsten inhoudt. Je weet het, iedereen wil het, niemand doet het dus je moet wel een “gek”hebben die het doet. Voilà,  vandaar mijn dank en extra waardering, voor zover je er waarde aan hecht.  Wie de schoen past …………
Ik zie uit naar een volgende keer.
Ik wil SVP ook mijn groeten en dank overbrengen aan Jaap, Joop, Frans, Rob en de anderen die op de reüniedag aandeel hadden in het gebeuren!


Reactie Bob Melief:
Ontzettend bedankt voor deze bijeenkomst.
Een dikke pluim voor de organisatie.


Reactie John Bennink:
Dag Lex,
Ik heb je mijn bewondering, waardering en volle tevredenheid met betrekking tot “de reünie-happening” al mondeling kenbaar gemaakt.  Het was stikgezellig en van de vele contacten met oud collega’s heb ik een warm en tevreden gevoel over gehouden. Geweldig, heeft echt mijn verwachtingen ver overtrokken. Tijd vloog voorbij. Kwam eigenlijk nog tijd tekort. Lex , dank dank en kijk al uit naar de volgende keer.


Reactie Wim Kaatman:
Beste Lex,
Allereerst ook namens mij : geweldig, hartelijk dank voor deze mooie dag. Alle lof ook voor de hele organisatie. Meer hoef ik er ook niet over te zeggen…alleen nog: ik ben blij dat ik er bij mocht zijn!,,,
Wel nog het volgende :  met potlood heb je al 2020 ingevuld. Mooie gedachte natuurlijk. Maar een reunie als deze werkt m.i. alleen wanneer het niet te kort opeen wordt georganiseerd.
Je weet ook dat vanuit de AVD oud gedienden er 2 maal per jaar een samenkomst is. Ik ben zelf geen lid van deze groep. Maar ik zou je willen meegeven toch contact te houden met ook deze groep opdat het niet allemaal teveel wordt…
Lex, heel hartelijk dank,


Reactie Trix Moree:
Dag Lex,
Ik wil je hierbij nog heel hartelijk bedanken voor de super gezellige AVD bijeenkomst.
Het was geweldig georganiseerd en zo leuk om zoveel collega’s tegen te komen uit de bijna twintig jaar dat ik er heb mogen werken. Het boekwerk dat we meekregen was ook heel erg leuk. Veel van de verhalen van de collega’s wat ze allemaal onderweg meemaakten vroeger komen weer boven.
Heel graag tot de volgende keer en veel succes met alle werkzaamheden in de tussentijd.


Reactie Frits Sijbenga:
Hoi Lex,
Ik heb me uitstekend vermaakt. Enige puntje van kritiek zou wat mij betreft zijn De Spreker. Mensen komen niet naar zo’n bijeenkomst om te luisteren maar om te ontmoeten en verhalen en herinneringen op te halen. Als dan de geluidsinstallatie ook nog beroerd is, dan gaan de achterste gelederen er gewoon doorheen praten.
Beter was misschien geweest om uit het archief een doorlopende film/diapresentatie te houden op één of meer schermen. Hierdoor ontstaat een groot O Ja gehalte of wordt de interesse gewekt doordat men zich moet afvragen wie of wat er ook al weer te zien is. Maar zoals gezegd, een prima georganiseerde middag, lekker gegeten en veel bekenden gezien.
Heel hartelijk bedankt daarvoor! 


Reactie Kees Keizer:
Helder terug
Een heldere nieuwe dag in een oude vage wereld
gezichten waren in vele jaren tot schimmen vervormd
vele namen dansten als onbegrepen klanken
door mijn overvol geheugen
jonger nog de gezichten en slanker de torso’s
rangen en standen van hun plaats gewaaid

in het landschap lagen de wegen toen smaller en leger
langs alle bermen zwierden avonturen
blauw licht boven gierende banden
de hoorn met noodseinen echoot nog immer na
vol vooruit op weg naar gedeukt blik
of afzwaaiend terug langs groen gezoomde velden

mijn gedachten voeren mij bumper aan bumper terug
naar vluchtstrook, afrit en klaverblad
ongrijpbaar trokken we als witte fantomen
en oranje gehelmd langs eindeloze heerbanen
overal plotse gebeurtenissen en lotgevallen
van Oranje Boven naar uiteen gereten vlees

het universum van ongetemde paardenkrachten
ligt nu ingetoomd in onze overvolle drassige delta
de snelle vaart verdwijnt in onafzienbare rijen
protserig en sukkelend voorttrekkend blik
‘Alex-74 over 12-West’ is een nu onbegrepen code
het spreken met ‘Peter’ een gesmoord gesprek

van Driebergen toen naar het heden van Amersfoort
een verwarde stap van ruim veertig jaren
mijn verouderde geest krijgt vergeten namen
en nevelige gelaten van oude maten weer helder terug
alles valt opnieuw samen en de dag gonst blij voorbij
op de terugweg zit elke dienst mij weer op de hielen.


Reactie Johannes Janse:
Hallo lex,
Ik vond de reünie zeer waardevol en ik hoop dat dit over twee  jaar weer wordt herhaald, want dan kom ik graag weer.
We horen het en bedankt.

 

Reactie Roy Smit:
Ik weet zeker dat ik namens heel veel collega’s spreek: Bedankt voor het organiseren van deze super bijeenkomst en het verzamelen/publiceren van alle informatie. Helemaal geweldig.

 

Reactie Ron Hoen:
Beste collegae van de organisatie,
Wat een magnifieke gebeurtenis was het op de 9e november in “de Bernhard”. Langs deze weg dus een grote pluim en hartelijk dank voor de nostalgie. Ik besef mij nu pas, dat ik lang niet met iedereen heb kunnen spreken, maar de vele ontmoetingen die wel plaats hadden waren onvergetelijk. Voor mij is het 25 jaar geleden dat ik voor het laatst de sleutel van een Porsche mocht omdraaien; in een onopvallende 911 cabrio (hij was blauw…dat wel!)
Ik herinner mij dat dit een “testrit” was in een poging van de importeur om de Porsche als politieauto te laten voortbestaan. Onvoorstelbaar dat mijn maatje en ik toen een heel weekend door heel Nederland hebben gereden. Het waren absoluut “andere tijden” en die herleefden in de vele verhalen die we elkaar vertelden in Amersfoort.
Ook dank voor de prachtige herinnering; de jubileumuitgave is prachtig en voorzien van veel interessante artikelen en foto’s. Mogelijk ligt dit aan mij, maar ik ben niet bekend met alle gezichten. Wie kijkt er bijv. om in de 356 op de omslag?
Ik heb mij altijd laten vertellen, dat tot “rugnummer” 1000 de z.g. “oude hap” werd verklaard? Aangezien mijn dienstnummer 1047 was mocht ik mij daartoe zeker niet (meer) rekenen.
Een bijkomend voordeel van het ouder worden is, dat ik tijdens onze reünie weer wel behoorde tot de “oude hap” haha.
Inmiddels heb ik een groot deel van mijn “AVD-bezittingen” aan het archief overgedragen. We mochten destijds in verband met de “opheffing” immers (uniform)stukken legaal behouden. Ik koester nog een foto van de binnenplaats van de kazerne met op rij een aantal Porsches – 356. Bij één daarvan wisselt een monteur geknield een koplamp.
Wat een mooie tijd en wat een verhalen! Nogmaals heel hartelijk dank voor de fantastische terugblik! Zelfs een klasgenoot uit de VSO/IV 1983 weer gesproken.
En heel veel succes bij het intensieve onderhoud aan het archief. Prachtig dat het er is.

 

Scroll Up
Terug
error: Content is protected !!