VW Passat. YT-01-DV. Alex 1423. Uitsnede

Deze foto;
Rond de Kerst en de jaarwisseling groeide binnen de AVD een beetje de traditie om een eigen kerstkaart te maken. Op het steunpunt Assen zette men die traditie in 1990 ook voort. Deze foto is een uitsnede van de volledige kiek. De plaat is gemaakt voor de strooizoutopslag van Rijkswaterstaat, waar het AVD-steunpunt vlak naast zat.

Dit specifieke voertuig;
Voertuignummer politie technische dienst : 45.9003.

Dit type voertuig (technische gegevens);
De Volkswagen Passats 2.0 16V CL variant van de AVD hadden een voorwiel aangedreven viercilinder motor met een inhoud van 1.984 CC. En een motorvermogen van 136 PK ofwel 180nM. Aantal versnellingen : 5. De topsnelheid op benzine lag op 205 kilometer per uur. Maar doordat de AVD koos voor LPG lag die snelheid een goede 15% lager ofwel rond de 175 kilometer per uur.
Dit type Volkswagen moest binnen de AVD de Range Rover vervangen. Maar kon in geen enkel opzicht die rol vervullen van rijdende controlewerkplaats zwaar vervoer annex ongevalsvoertuig. Veel te licht gemotoriseerd en vol gestouwd met alle technische apparatuur uit de Range Rovers waren de Passats van de AVD zéér impopulair en op geen enkele wijze toegerust voor hun basistaken.

error: Content is protected !!